zaterdag 13 februari 2010

Brandweer Barneveld 100 jaar

In 2010 bestaat de vrijwillige brandweer in Barneveld 100 jaar. Reden voor een feest en vele andere activiteiten, met als hoogtepunt een open dag op 19 juni bij het hulpverleningscentrum.
Maar eerst een receptie voor vele genodigden op vrijdagavond 12 februari. Na een aantal officiƫle sprekers

 
werd de nieuwe uitgave van het "Barneveld Magazine", die op 22 februari huis aan huis verspreid wordt, aan de burgemeester overhandigd. Deze uitgave gaat dit keer volledig over de brandweer Barneveld. Voor mij is dit ook een speciale uitgave, aangezien alle fotomateriaal in deze uitgave speciaal door Prodifo is gemaakt.  
  

En goochelen kunnen ze bij de brandweer ook. De missie was om van niets iets te maken. Door een heuse goochelaar werd een totaal gerestaureerde DAF onthuld. Hieraan is de laatste tijd keihard gewerkt door diverse vrijwilligers. Vanuit het rabofonds werd een cheque van € 5.000,- overhandigd om het historische wagenpark in stand te houden.
 
Ook werd bekend gemaak voor welk goed doel de brandweer dit jaar geld inzameld. Electrische rolstoelen voor het verpleegtehuis Norschoten. Hiermee kunnen de ouderen ondanks de beperkte mobiliteit zich vrij bewegen in de nabije omgeving.


Een optreden van het Shanty koor uit Barneveld fleurde het geheel muzikaal op.
 

Er was volop gelegenheid om gezellig allerlei contacten op te doen. En natuurlijk werd er ook voor de "hongerige" inwendige mens gezorgd. Het was genieten van een prima buffet.


En als klapper werd de brandweer Barneveld ingeschakeld waarvoor zij is bedoeld. Een grote uitslaande brand in Scherpenzeel was te groot voor de plaatselijke brandweer waardoor o.a. vanuit Barneveld opgeschaald werd. Wat is het toch mooi om na al die lovende woorden eerder op de avond lekker aan de slag te kunnen als echte brandweerman :)


1 opmerking:

Walter Verwaal Fotic reclamefotografie zei

een mooie fotografische samenvattig van prachtig jubileum